Prekių katalogas

Batai Terri GTX Gore-Tex Pagaminti Europoje Aukšta kokybė! Vandeniui Atsparumas 100% Kvepavimas 30.000

  • Batai Terri GTX Gore-Tex Pagaminti Europoje Aukšta kokybė! Vandeniui Atsparumas 100% Kvepavimas 30.000

    Kodas: 1115946
    15800 
    19800  Sutaupykite 4000 
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Likutis: 3 vnt.
    Pirkdami galite gauti 15800 taškų.
    Lizingo skaičiuoklės
    • sbl
    • esto3
    • esto

    Patogūs ir lengvi batai, puikiai tinkantys švelnesniems sezonams, kuriems būdinga vidinė Gore-Tex membrana, paminkštintas apykaklis, pusiau standus vidpadis ir sustiprintos zonos ant pirštų ir kulno.

  • Patogūs ir lengvi batai, puikiai tinkantys švelnesniems sezonams, kuriems būdinga vidinė Gore-Tex membrana, paminkštintas apykaklis, pusiau standus vidpadis ir sustiprintos zonos ant pirštų ir kulno.

    GORE-TEX – W. L. Gore & Associates, Inc kompanijos registruotas prekinis ženklas, apibūdinantis vandeniui atsparią, „kvėpuojančią“ membraninę medžiagą. Plačiai pasitelkiamas gaminant įvairios paskirties specialių savybių reikalaujančias priemones pramonėje ir medicinoje, bet labiausiai žinomas dėl panaudojimo gaminant apsaugančius nuo lietaus ir tuo pačiu ‚kvėpuojančius“ drabužius ir avalynę. GORE-TEX audinys iš išorės patikimai apsaugo nuo vėjo ir drėgmės, tuo pačiu neleisdamas susidaryti prakaito kondensatui iš vidaus.

    Paprasčiausia apsauganti nuo lietaus medžiaga susideda iš dviejų sluoksnių: išorinio – nailono arba poliesterio, suteikiančio stiprumą, ir vidinio- poliuretano (PU), suteikiančio apsaugą nuo vandens, bet nepraleidžiančią oro. GORE-TEX medžiaga pakeitė vidinį sluoksnį plona, korėta membrana, kurios poros yra 20 000 kartų mažesnės už vandens lašą, bet pakankamai didelės, kad leistų pasišalinti vandens garams. Šiuolaikinis GORE-TEX papildomai turi ir trečią sluoksnį, apsaugantį membraną nuo užteršimo prakaitu ir pan.

    Išorinis GORE-TEX medžiagos sluoksnis yra padengtas patvariu vandens repelentu (angl. durable water repellent – DWR), atsakingu už medžiagos apsaugojimą nuo sušlapimo, kuris laikui bėgant dėl susipurvinimo, valymo ar tiesiog nešiojimo praranda savo savybes. Ir nors repelentas pats savaime nėra atsakingas už produkto atsparumą vandeniui, jos netekęs viršutinis sluoksnis sudrėksta, audinys nebekvėpuoja ir produkto naudotojo prakaito kondensatas kaupiasi viduje, sudarydamas įspūdį, kad gaminys praleidžia vandenį, nors taip ir nėra. Taip gali atsitikti ir dėl membranos porų užsiteršimo. Norint to išvengti, arba pratęsti gaminio savybių išsaugojimą, GORE-TEX (kaip ir kitus gaminius, turinčius membranas) reikėtų reguliariai plauti specialiai tam skirtomis priemonėmis (arba kuo natūralesniais plovikliais), po skalbimo gerai išskalauti ir išdžiovinti natūraliu būdu. Stengtis vengti gaminių gniuždymo ar trynimo.